תרד – 11 יתרונות בריאותיים
1. שמרו על בריאות העור, השיער והציפורניים.
ויטמין A בתרד יכול להגן על העור מפני קרניים אולטרה סגולות. הוא נלחם במתח חמצוני המתרחש בדרמיס ושומר על בריאות העור. אתה יכול לקבל עור בריא על ידי אכילת תרד באופן קבוע.
תרד עשיר במגנזיום וברזל. מגנזיום וברזל יכולים לשפר את בריאות השיער. מחסור בברזל קשור לנשירת שיער. תרד עשיר בברזל יכול לסייע במניעת נשירת שיער.
כמו כן, תרד מכיל ביוטין, מינרל המסייע לטיפול בציפורניים שבורות או סדוקות.
2. זה יכול לעזור לך לרדת במשקל.
כמה מחקרים מראים שתרד יכול לעכב תיאבון. נשים הסובלות מעודף משקל הורידו 43% יותר ממשקלן לאחר שצרכו 5 גרם תמצית תרד במשך שלושה חודשים, כך עולה מהדוח.
כמו כן, הדחף לאכול אוכל מתוק ירד ב -95%. תמציות תרד מכילות בדרך כלל טילואידים שנמצאים בצמחים ירוקים.
3. הפחת את הסיכון לסרטן.
ליפידים של גליקוגלייזר בתרד יכולים למלא תפקיד חשוב במניעת סרטן. זה יכול להפחית את הסיכון לסרטן על ידי עיכוב גידול הגידול.
כמה מחקרים הראו כי ויטמין A בתרד קשור להפחתת הסיכון לסרטן השד. אכילת תרד יותר מפעמיים בשבוע (או גזר עשיר בוויטמין A) מפחיתה בעדינות את הסיכון לסרטן השד.
כמו כן, תרד הוא ירק מוצלב. מחקרים הראו כי ירקות חוצים הם טובים למניעת סרטן. תרד עשיר בקרוטנואידים (כגון לוטאין וזאקסנטין) שיכולים לסייע בטיפול בסרטן.
4. זה טוב לטיפול בסוכרת.
תרד מקדם שובע ומפחית את תגובת הגלוקוז לאחר הארוחות. הסיבה לכך היא שתרד מכיל תכולת סיבים ולחות גבוהה.
תרד מכיל גם חנקתי. נמצא כי תרכובת זו מסייעת במניעת עמידות לאינסולין. זה יכול גם להקל על דלקת, גורם סיכון עיקרי לסוכרת.
סיבה נוספת שתרד יכול להיות חלק מדיאטת סוכרת היא רמות פחמימות נמוכות. בהשוואה לירקות עמילנים, תרד הוא ירק שאינו עמילן עם רמות נמוכות של פחמימות. לכן, ידוע שתזונה המכילה תרד יכולה להוריד את רמות הסוכר בדם.
רמות פחמימות נמוכות יכולות לסייע בשליטה על רמות הגלוקוז, אך עד כה יש צורך במחקר מדויק יותר.
5. מסייע בשליטה על לחץ הדם.
חנקת התרד מהווה חומר מזין נהדר. תרכובת זו משפרת את תפקוד האנדותל ומורידה את רמות לחץ הדם כדי לקדם את בריאות הלב.
כמו כן, חנקת תרד יכולה להקל על נוקשות העורקים, מה שעלול להוביל ללחץ דם גבוה.
חלבונים בתרד שימושיים בטיפול בלחץ דם גבוה ויכולים להפחית את הסיכון למחלות לב.
כמו כן, מגנזיום בירק זה יכול לשלוט בלחץ הדם. מינרל זה מרפה ומרחיב את כלי הדם כדי לקדם את זרימת הדם.
6. זה טוב לראייתך.
תרד מכיל שני נוגדי חמצון חשובים, לוטאין וזאקסנטין, הידועים כיעילים לשיפור הראייה. תרכובת זו נלחמת ברדיקלים חופשיים ומפחיתה את הסיכון לקטרקט ולניוון מקולרי הקשור להזדקנות.
7. זה טוב לעצמות שלך.
תרד מועיל לבריאות העצם. התרד עשיר בשני חומרים מזינים, ויטמין K וסידן, החשובים לחוזק העצם.
צריכת סידן נמוכה גורמת לאוסטיאופורוזיס. צריכת סידן קשורה למסת העצם, אובדן העצם ושיעור השברים.
8. זה טוב לעיכול.
תרד מכיל סיבים. לסיבים יש כמה יתרונות:
על פי מחקרים, סיבים יכולים לשמור על שובע זמן רב יותר. כמו כן, זה עוזר לקדם את העיכול מכיוון שהוא מסייע למזון לנוע במערכת העיכול.
9. זה יכול לעזור בטיפול באסטמה.
למתח חמצוני יש השפעה חשובה על אסטמה. תרד מכיל ויטמין C, נוגד חמצון רב עוצמה שיכול להילחם במתח חמצוני. זה יכול לעזור בטיפול באסתמה.
הרבה לוטאין וזקסנטין בעלים הירוקים של התרד יכולים גם לסייע בטיפול באסטמה.
תרד, לעומת זאת, יזדקק למחקר נוסף בנושא טיפול באסטמה. יש צורך במחקר נוסף כדי להבין את ההשפעות של הדיאטה שלך על אסטמה ואלרגיות אחרות. אנא רק הסתכל על זה כהפניה בלבד.
10. זה עוזר בפיתוח העובר.
תרד מכיל חומצה פולית, חומר מזין חיוני להתפתחות העובר. מזין זה מפחית את הסיכון למומים במערכת העצבים העוברית.
כמה מחקרים מראים שברזל בתרד יכול לסייע במניעת לידה מוקדמת ותת משקל.
11. מסייע בשיפור תפקוד המוח.
תרד מסייע בהפגת מתחים ודיכאון. השפעה זו נובעת מיכולתו של תרד להוריד קורטיקוסטרואידים בדם (הורמונים המעורבים בתגובות לחץ).
חומרים מזינים אחרים בתרד, ויטמין K, חומצה פולית, לוטאין ובטא קרוטן ידועים גם כמקדמים את בריאות המוח וירידה קוגניטיבית איטית.
תופעות לוואי של תרד / אמצעי זהירות
תרד עשיר בחומרים מזינים חיוניים. מרבית המחקרים הוכיחו יתרונות בריאותיים. עם זאת, צריכת יתר של תרד עלולה לגרום לתופעות הלוואי הבאות:
1. הסיכון לאבנים בכליות עלול לעלות.
תרד מכיל הרבה אוקסלט. זה יכול להוביל לאבני סידן אוקסלט בשילוב עם סידן. תרד מכיל אוקסלט, תרכובת שעלולה ליצור סלעים בגוף אם צורכים אותה יתר על המידה.
לכן, אנשים עם מחלת כליות ואבנים צריכים להקפיד על אכילת תרד.
100 גרם תרד מכיל 970 מ”ג אוקסלט.
תרד רותח יכול להפחית במידה מסוימת את ריכוז האוקסלט. ניתן להשתמש במזונות על בסיס סידן (כמו טופו וגבינה) גם עם תרד למניעת היווצרות אבן. עם זאת, זה יכול להשתנות ממדינה למדינה. לכן, אם תכלול תרד בתזונה שלך, תצטרך להתייעץ עם רופא.
2. זה יכול להפריע למדללי דם.
תרד מכיל הרבה ויטמין K, מינרל המפחית את יעילותם של מדללי הדם. מדללי דם ניתנים בדרך כלל למניעת שבץ מוחי. לכן, אנשים הקשורים למדללי דם צריכים להקפיד על אכילת תרד.
ויטמין K בתרד ממלא תפקיד חשוב ביצירת פקקת. לכן, עליך להקפיד על נטילת ויטמין K בעת שימוש במדללי דם. תרד עשיר בוויטמין K עלול להפריע לתרופות (כגון וורפרין) המסייעות לדילול הדם.
Warfarin הוא מדלל דם שנקבע לאנשים בסיכון להיווצרות קרישי דם מזיקים. הוכח כי ויטמין K מפחית את יעילותו של וורפרין. אדם הקשור למדללי דם יצטרך להתייעץ עם רופא לפני נטילת תרד.
אבל תרד מכיל גם ויטמינים ומינרלים חיוניים רבים אחרים. כמו כן, ויטמין K מסייע במניעת הסתיידות עורקים, מחלות לב כליליות, סרטן ואוסטאופורוזיס. לכן, תרד יכול להיות אוכל טוב אם הוא לא קשור למדללי דם.
3. זה יכול להפריע לספיגת המינרלים.
מחקרים מראים כי אכילת מזונות עשירים באוקסלט יכולה לעכב את ספיגת המינרלים.
אוקסלט בתרד עלול להפריע לספיגת מינרלים כמו סידן. אכילת כמות גדולה של תרד עלולה לגרום לבעיות בספיגת הסידן בגוף.
4. זה יכול להחמיר את הסימפטומים של צנית.
על פי מחקר, תרד מכיל פורין, תרכובת שעלולה להחמיר את תסמיני הצנית. יש צורך במחקר נוסף למידע מדויק על כך. לכן, אנשים עם תסמיני צנית עשויים להזדקק להתייעצות עם רופא לפני שאוכלים תרד.
כמו כן, כמה מחקרים מצביעים על כך שצריכה מוגזמת של תרד עלולה לגרום ללחץ הדם ולרמות הסוכר בדם להיות נמוכות מדי.
מידע נוסף
המינון הקטלני של אוקסלט בבני אדם נע בין 15 ל -30 גרם. מעטים האנשים שאוכלים יותר מדי תרד בפרק זמן קצר, אז אל תדאג יותר מדי.
אפשר לאכול תרד גולמי. עם זאת, ייתכן שיהיה צורך בזהירות אם יש לך אבנים בכליות או אם אתה נוטל תרופות מסוימות (כגון מדללי דם).
כמו תרד, גם עגבניות מכילות אוקסלט. לכן, אנשים הרגישים לאבנים בכליות או לאינטראקציות בין תרופות עשויים שיהיה עליהם להיות זהירים באכילת עגבניות.
תרד כשלעצמו אינו פוגע בקיבה. עם זאת, אם אתם אוכלים הרבה תרד מהר מדי בפרק זמן קצר, צריכת הסיבים שלכם עלולה לפתע לגדול. זה יכול להוביל לקלקול בטן זמני.