שומשום – 22 יתרונות בריאותיים
1. זרעי שומשום הם מאכל צמחוני עתיר חלבונים.
זרעי שומשום הם מקור טוב לחלבון תזונתי וחומצות אמינו מהוות 20% מהזרעים. לכן, שומשום מושלם לתזונה צמחונית עתירת חלבונים.
2. זרעי שומשום מסייעים במניעת סוכרת.
זרעי שומשום מכילים מגנזיום וחומרים מזינים אחרים המונעים סוכרת.
מחקרים מראים שלמגנזיום יכולה להיות השפעה חיובית על השליטה בתסמיני הסוכרת.
תמציות של חומצות שומן וזרעים המצויים בזרעי שומשום יכולות לקדם תפקוד טוב יותר של תרופות שנקבעו בחולי סוכרת, כולל גליבן כלמיד. זה נכון במיוחד עבור אנשים הסובלים מסוכרת מסוג 2. זרעי שומשום הופכים את התרופות ליעילות יותר בגוף ושולטים באינסולין ובגלוקוז בדם.
3. זרעי שומשום מסייעים לטיפול באנמיה.
זרעי שומשום עשירים בברזל. לכן, זרעי שומשום מומלצים מאוד לאנשים הסובלים מאנמיה.
4. זרעי שומשום טובים לבריאות הלב וכלי הדם.
זרעי שומשום מונעים נגעים טרשת עורקים, המסייעים לבריאות הלב.
זרעי שומשום מכילים תרכובת נוגדת חמצון ונוגדת דלקת הנקראת ססמול.
זרעי שומשום עשירים בחומצה אולאית, חומצת שומן בלתי רוויה אחת, המסייעת בהורדת כולסטרול רע ובהגברת הכולסטרול הטוב בגוף. זה עוזר במניעת הסיכון למחלות עורקים כליליים ולשבץ מוחי.
5. זרעי שומשום מועילים לסרטן.
זרעי שומשום מכילים מגנזיום בעל השפעות אנטי סרטניות. הוא מכיל גם תרכובת נגד סרטן הנקראת phytate. תרכובת זו ממזערת את ההשפעות של רדיקלים חופשיים, תוצר לוואי מטבולי שעלול להיות מסוכן בגוף. כמויות גדולות של רדיקלים חופשיים בגוף גורמות לסרטן כגון לוקמיה, סרטן המעי הגס, סרטן הערמונית, סרטן השד, סרטן ריאות וסרטן הלבלב, כמו גם הזדקנות מוקדמת, מחלות לב ותפקוד לקוי קוגניטיבי. לכן, אכילת זרעי שומשום יכולה למנוע מחלות אלו.
6. זרעי שומשום טובים לבריאות העיכול.
זרעי שומשום עשירים בסיבים, המסייעים במערכות עיכול בריאות. תכולת סיבים גבוהה מסייעת לתפקוד חלק של המעי ומקלה על עצירות.
7. זרעי שומשום עוזרים לדלקת מפרקים שגרונית.
זרעי שומשום מכילים נחושת, מינרל חיוני במערכת האנזים נוגדי החמצון, המפחית כאב ונפיחות הקשורים לדלקת פרקים. נחושת מסייעת גם לכלי הדם, העצמות והמפרקים.
8. זרעי שומשום טובים לבריאות הנשימה.
מגנזיום הכלול בשומשום מונע התכווצויות בדרכי הנשימה כדי למנוע אסטמה ומחלות נשימה אחרות.
9. זרעי שומשום מגנים מפני נזקי קרינה.
אחד היתרונות הייחודיים של אכילת שומשום באופן קבוע הוא בכך שהוא מגן על איברים מפני ההשפעות המזיקות של קרינה מכיוון שהוא מכיל תרכובת הנקראת ססמול. קרינה עלולה לגרום למוטציות של תאים העלולות לגרום למחלות ניווניות רבות. תוכן ססמול מגן על ה- DNA ומונע סרטן ממוטציות בתאים.
10. זרעי שומשום טובים לבריאות העצם.
זרעי שומשום מכילים אבץ המגביר את צפיפות המינרלים העצם ואת בריאות העצם. מחסור במינרל זה עלול לגרום לאוסטאופורוזיס. זרעי שומשום הם גם מקור נהדר לסידן, מינרל קורט חיוני לבריאות העצם.
שומשום הוא תזונה מומלצת לאנשים שכבר סובלים ממחלת עצם. זרעי שומשום מתקנים עצמות מתישות כמו אוסטאופורוזיס או נזק לעצם. זה יכול גם לחזק עצמות ולקדם ייצור של חומרי עצם חדשים.
11. זרעי שומשום טובים לבריאות הפה.
לחומצות שומן הנמצאות בזרעי שומשום יכולות להיות השפעות מתכנסות ואנטיבקטריאליות כאשר הן מתפרקות ומשתחררות מהפה בעת לעיסה. אחד החיידקים הנפוצים ביותר שעלולים להשפיע לרעה על בריאות הפה הוא סטרפטוקוקוס אוראוס. אכילת שומשום קשורה ישירות להפחתת נוכחות חיידקים בפה.
12. זרעי שומשום עוזרים לפסול את השפעות האלכוהול.
זרעי שומשום מסייעים בפירוק השפעות מזיקות הגורמות להתמכרות לאלכוהול ולגוף בכבד.
13. זרעי שומשום טובים לבריאות הנפש שלך.
זרעי שומשום מכילים חומרים מזינים רבים בעלי תכונות מקלות מתח.
מינרלים כמו מגנזיום וסידן פועלים כנוגדי פרכוסים על ידי שליטה בתפקוד השרירים, בכיווץ והרפיה.
לתיאמין (ויטמין B1) יש השפעה הרגעה המסייעת לתפקוד עצבי תקין. מחסור בוויטמינים זה עלול לגרום להתכווצויות שרירים ודיכאון.
טריפטופן היא חומצת אמינו חיונית המעורבת בייצור סרוטונין, נוירוטרנסמיטר השולט על דפוסי השינה ומצבי הרוח. אם ייצור סרוטונין והעברת מוח אינם תקינים, הדבר עלול לגרום לחרדה ודיכאון.
14. זרעי שומשום עוזרים להורדת רמות הכולסטרול.
זרעי שומשום שחור עוזרים להורדת רמות הכולסטרול. אלה כוללים שני חומרים, Sesamine ו- Sesamolin, השייכים לקבוצת טקסטיל בשם Lignan. למזונות ליגנים השפעה להורדת כולסטרול מכיוון שהם עשירים בסיבים.
זרעי שומשום שחור מכילים גם תרכובת צמחית הנקראת סטרולים צמחיים בעלת מבנה הדומה לכולסטרול. צריכת שומשום שחור לא רק מפחיתה את רמות הכולסטרול בדם אלא גם מפחיתה את הסיכון לסוגים מסוימים של סרטן.
15. זרעי שומשום עוזרים להפחתת לחץ הדם.
לחץ דם גבוה הוא בעיה בריאותית נפוצה בקרב נשים וגברים בגילאים שונים כיום. מחקרים מראים כי אכילת זרעי שומשום יכולה לסייע בהפחתת לחץ דם גבוה. מגנזיום בשומשום מסייע להורדת לחץ הדם.
16. זרעי שומשום עשירים בסיבים.
זרעי שומשום עשירים בסיבים. צריכת סיבים מספקת מעודדת עיכול, מונעת סוגים מסוימים של סרטן, מספקת לב לב ושולטת בסוכרת מסוג 2.
17. זרעי שומשום טובים לדלקת.
לסזמין, תרכובת הנמצאת בשומשום, יש תכונות אנטי דלקתיות. דלקת כרונית עלולה לגרום להשמנה, לסרטן ולהגדיל את הסיכון למחלות לב ומחלות כליות.
זרעי שומשום עשירים בנחושת עוזרים להילחם גם במחלות דלקתיות שונות כגון דלקת פרקים. נחושת חיונית גם לחיזוק דפנות כלי הדם. הסיבה לכך היא שככל שקיר כלי הדק דק יותר, כך גדל הסיכוי שהוא ייקרע. זה גם מחזק עצמות ומפרקים.
יתרון נוסף בצריכת נחושת הוא בכך שהוא מגדיל את צריכת הברזל, ולא מינרלים שקל לצרוך. ברזל הוא המרכיב העיקרי של ההמוגלובין ומחסור בברזל בגוף יכול להוביל לאנמיה. נחושת חיונית למניעת אנמיה ומחלות קשורות אחרות. זה מבטיח כי זרימת הגוף פועלת בצורה אופטימלית וכי כל האיברים מקבלים את הכמות האופטימלית של חמצן.
18. זרעי שומשום הם מקור עשיר לויטמין B.
זרעי שומשום עשירים בוויטמין B. ויטמין B אחראי על תפקודי גוף שונים כגון קידום מטבוליזם ויסות תפקודי תאים. זרעי שומשום עוזרים לך לעמוד במינון היומי של קבוצות ויטמין B שונות כגון תיאמין, ניאצין, ויטמין B6.
19. זרעי שומשום מסייעים בסילוק מתח חמצוני.
צריכה קבועה של שומשום יכולה להגביר את נוגדי החמצון בדם, להקל על מתח חמצוני ולמנוע מחלות כרוניות שונות.
20. זרעי שומשום עוזרים בשיפור החסינות.
זרעי שומשום הם מקורות עשירים לחומרים מזינים שונים כגון סלניום, נחושת, אבץ, ברזל, ויטמין B6 וויטמין E, אשר ממלאים תפקיד חשוב בייצור תאי הדם הלבנים למלחמה בזיהום.
21. זרעי שומשום משפרים את התפקוד המטבולי.
מטבוליזם הוא ליבת הבריאות. מטבוליזם שומר על הגוף חזק ומספק רמה גבוהה של אנרגיה שניתן להשתמש בה באופן פנימי לתפקוד הסלולרי. זה גם מגביר את הניידות והפעילות ומעודד את צמיחת התאים. הסיבים העשירים של זרעי שומשום משפרים את תפקוד חילוף החומרים בגוף.
22. זרעי שומשום מסייעים לצמיחת שיער ובריאות העור.
עשיר בשומשום, אבץ הוא מרכיב חשוב ביצירת קולגן, תרכובת המחזקת ומפעילה את רקמת העור, השיער והשרירים.
זרעי שומשום מכילים גם חומצות שומן חיוניות כמו אומגה 3, אומגה 6 ואומגה 9 המקדמות צמיחת שיער.