סושי – 14 יתרונות בריאותיים
1. סושי עשיר באומגה 3.
סושי עשיר בשמן דגים אומגה 3 המסווג כשומן חיוני. זה מפחית את הסיכון לרמות כולסטרול גבוהות, מחלות לב ודלקת. יש לו גם יתרונות בריאותיים רבים, כולל הורדת לחץ דם וטריגליצרידים.
2. סושי טוב למוח שלך.
דג בסושי הוא האוכל המוחי הטוב ביותר! חומצות שומן אומגה 3 מזינות ומתקנות את תאי המוח. דגים עשירים גם בחלבון ובשומנים חיוניים, המסייעים בהגברת הריכוז ובשמירה על אנרגיה.
3. סושי מרגיע את מצב הרוח.
סושי מסייע לדיכוי רגשות שליליים ומעודד בריאות נפשית. סושי מרגיע את המוח ומונע חרדה ודיכאון. אנשים שאוכלים דגים על בסיס קבוע נוטים יותר לחוש שמחים וצלולים.
4. לסושי תכונות נגד קמטים.
אחד היתרונות של סושי הוא שהוא טוב לעור שלך. סושי הוא מקור עשיר לנוגדי חמצון המאטים נזק לתאים, מונעים נזקים חמצוניים בעור ומאטים את ההזדקנות הכללית. נוגדי חמצון אלה מסייעים בשמירה על מבנה העור הסלולרי ובשמירה על תאים צעירים יותר, חיצוניים ופנימיים.
5. סושי טוב למניעת אוסטאופורוזיס.
יתרון נוסף של סושי הוא תכונותיו המונעות אוסטאופורוזיס. דגים הם מקור מצוין לסידן, מינרל מרכזי לבריאות העצם. אכילת סושי באופן קבוע יכולה לעזור לשמור על בריאות המפרקים ולמנוע מצבים כמו אוסטאופורוזיס. סידן מהווה גם מרכיב חיוני לשיער ולציפורניים בריאים.
6. סושי עוזר בזיכרון.
התכולה הגבוהה של שומנים חיוניים של אומגה 3 בדגי סושי מסייעת בשיפור הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. הכללת דגים בתזונה יכולה לעזור בהגנה על המוח שלך ובשמירה על תפקוד קוגניטיבי בריא.
7. סושי עוזר להתאוששות השרירים.
סושי הוא מקור נהדר לחלבון, שיכול לעזור בהתאוששות השרירים. להשפעה מקסימאלית, מומלץ לאכול דגים פעמיים או שלוש בשבוע.
8. לסושי יש תכונות המעצימות חיסון.
לסושי יש יתרון בהגברת החסינות. סושי מלא במינרלים חיוניים כמו אבץ, סידן, מגנזיום, זרחן וברזל, הממלאים תפקידים חשובים בייצור אנרגיה ובחסינות. הוא גם עשיר בויטמין A, קרוטן, ויטמין C ורטינול.
לא זו בלבד, אלא ששני מרכיבים המשתלבים כמעט תמיד עם סושי הם ווסאבי וג’ינג’ר, שניהם בעלי תכונות אנטיבקטריאליות. זה עלול להרוג חיידקים ומסייע בחיזוק המערכת החיסונית של הגוף.
9. סושי מסייע במניעת השמנת יתר.
סושי מכיל יוד. יוד מסייע במניעת תת פעילות של בלוטת התריס, דבר שעלול להוביל להשמנת יתר ועייפות.
סושי עשיר גם בחלבון, השומר על רמות האנרגיה של הגוף לאורך זמן, משפר את חילוף החומרים ומגביר את השובע. חטיפים בין הארוחות מצטמצמים מכיוון שאתה מרגיש מלא זמן רב לאחר שאכלת סושי. אם אתם בדיאטה, כולל סושי בארוחות יכול לעזור.
10. סושי טוב לבריאות הלב.
ידוע כי סושי עשיר בחומצות שומן אומגה 3. חומצות שומן אלה משמשות כצורה של כולסטרול טוב המסייע במניעת עורקים סתומים. אומגה 3 מסייעת גם להורדת לחץ הדם.
11. סושי מסייע בוויסות הורמונים.
אצות הים משמשות גם כמרכיב בסושי. אצות ים מכילות מינרלים בריאים רבים, כאשר הבולט שבהם הוא יוד. מינרל מרכזי זה הוא חלק חיוני בתזונה שלנו וחשוב במיוחד לתפקוד תקין של בלוטת התריס. ליותר מדי יוד יכולות להיות השפעות שליליות, אך הרמות המצויות בדרך כלל באצות ים מסייעות בשמירה על איזון הורמונלי ומייעלות את הפעילות המטבולית.
12. לסושי יש תכונות המגבירות את חילוף החומרים.
לסושי יתרונות מטבוליים. דגים עשירים בחלבון ודלים בשומן וקלוריות. זהו שילוב טוב לחילוף החומרים שלנו. חלבון דל קלוריות ואיכותי שומר על בריאות גופנו על ידי שיפור משמעותי של יכולת תפקוד גופנו, בניית תאים חדשים ומטבוליזם של אנרגיה.
13. סושי מסייע במניעת סרטן.
דגים אינם המרכיב היחיד בסושי. המרכיבים עשויים להשתנות, אך רוב הסושי מוגש עם ווסאבי וג’ינג’ר, שניהם בעלי תכונות אנטי סרטניות בשל תרכובות נוגדות החמצון שלהם. נוגדי חמצון אלה יכולים לנטרל רדיקלים חופשיים, ובכך לבטל את יכולתם להשתנות לתאים סרטניים. בנוסף, דיווח על מינרל הסלניום העקבי שנמצא בסושי בעל השפעות נגד סרטן.
14. סושי עוזר בשיפור המחזור.
דגים ורוטב סויה עשירים בברזל. ברזל מגביר את זרימת הדם בגוף ומשחק תפקיד חיוני בייצור כדוריות הדם האדומות. רמות נאותות של כדוריות דם אדומות משפרות את חילוף החומרים ומזרזות את תהליך הריפוי של רקמות ותאים.
תופעות לוואי של סושי
סושי מכיל בדרך כלל הרבה מלח. ראשית, מלח משמש לעתים קרובות לבישול אורז. דג מעושן וירקות כבושים מכילים גם מלח. לבסוף, הוא מוגש בדרך כלל עם רוטב סויה מלוח. יותר מדי מלח בתזונה יכול להגדיל את הסיכון לסרטן הקיבה ולחץ דם גבוה.
קיים סיכון לזיהום בחיידקים וטפילים בעת אכילת דגים, המהווים מרכיב בסושי.
דגים, מרכיב הסושי, יכולים להכיל מתכות כבדות כמו כספית עקב זיהום ימי. רמות כספית גבוהות מזיקות במיוחד לנשים בהריון ומניקות מכיוון שהן עלולות לגרום למומים מולדים.