אספרגוס – 16 יתרונות בריאותיים
1. אספרגוס עוזר לכם לרדת במשקל.
הסיבה הגדולה ביותר לכך שאספרגוס עוזר לכם לרדת במשקל היא אינולין, סיבים מסיסים במים. זה ידוע היטב כי סיבים טובים לאנשים לרדת במשקל. על פי מחקר, 6 גרם אינולין מספק מילוי של עד 260 קלוריות.
כמו כן, אספרגוס טוב לדיאטות הרזיה מכיוון שיש בו מעט מאוד קלוריות.
2. אספרגוס טוב לסרטן.
בדו”ח שפרסמה האגודה האמריקאית לסרטן, אספרגוס מדבר על הקלה על תסמיני סרטן. נקרא רשת ניצולי הסרטן, דוח זה מדבר על חוויות אישיות של חולי סרטן וכיצד הם נהנו מצריכת האספרגוס שלהם.
מחקר אחר מצא כי תרכובת ספציפית של אספרגוס הנקראת ספונין גורמת למוות של תאים סרטניים. כמו כן, התרכובת עכבה צמיחה נוספת של תאים סרטניים. תרכובת נוספת של אספרגוס, Sulphoraphane, נחקרת בימים אלה בשל תכונותיה למניעה כימית.
חומצה פולית מאספרגוס היא גם חומר מזין נהדר. ויטמין B זה יכול להפחית את הסיכון לסרטן בלבלב, במעי הגס ובוושט.
3. אספרגוס מסייע בשיפור בריאות דרכי השתן.
בריאות דרכי השתן פירושה בריאות שלפוחית השתן, הכליות ושופכה. אספרגוס טוב לבריאות דרכי השתן. תכונות מיקרוביאליות מעכבות צמיחה של חיידקים העלולים לגרום לזיהום.
האספרגוס משמש כמשתן טבעי להגברת פליטת השתן ולסיוע בדלקות בדרכי השתן שונות.
כמו כן, תכונות משתן של אספרגוס עוזרות לשטוף פסולת מהכליות ולמנוע אבנים בכליות.
4. אספרגוס טוב לדלקת.
ירק זה מכיל רמות גבוהות של נוגדי חמצון ועוזר להילחם בדלקות. אספרגוס מכיל גם חומרים דלקתיים העלולים להוביל למחלות לב.
מחקרים נוספים הראו כי רכיבים אנטי דלקתיים של אספרגוס יכולים לסייע בהקלה על כאבים ובעיות אחרות כמו כאבי ראש, כאבי גב, שיגרון וצנית.
אספרגוס הוא גם מקור טוב לויטמין K שעוזר לגוף לקריש דם.
5. אספרגוס טוב לבריאות הלב.
ויטמין K של אספרגוס ממלא תפקיד בהגנה על בריאות הלב. ויטמין K מונע טרשת עורקים ומסלק סידן מאנדומטריום העורקים.
סיבים מסיסים במים בירק זה מפחיתים את הסיכון למחלות לב. צריכת סיבים קשורה להורדת לחץ הדם ורמות הכולסטרול בסרום.
אספרגוס מכיל תיאמין, ויטמין B. חומר מזין זה שולט ברמת חומצת האמינו הומוציסטאין. עודף הומוציסטאין בדם עלול להוות סיכון לבריאות הלב.
מחקר אחר מדבר על פיטוסטרולים, ספונינים, פוליפנולים, פלבנואידים וחומצות אסקורביות, שהם מרכיבים צמחיים של שורשי האספרגוס. מרכיבים אלה מסייעים בהסרת עודף כולסטרול מהדם ובשיפור בריאות הלב.
כמו כן, חומצה פולית מאספרגוס טובה למניעת מחלות לב.
6. אספרגוס עוזר בשיפור בריאות המוח.
אספרגוס הוא מקור טוב לוויטמינים E ו- C. מחקרים מראים ששני הוויטמינים הללו מסייעים להפחתת הסיכון לאלצהיימר.
נמצא כי אספרגוס מונע ליקוי קוגניטיבי וירידה קוגניטיבית בקרב מבוגרים.
כמו כן, נמצא כי ירקות ירוקים אלו מסייעים לטיפול בדיכאון. חומצה פולית בירקות אלה יכולה לעזור לכם להרגיש טוב ולטפל בתגובות רגישות יתר. מחקרים הראו קשר בין רמות חומצה פוליות נמוכות לדיכאון.
7. אספרגוס עוזר לעיכול.
ידוע כי סיבים עוזרים לעיכול. אינולין, סיב תזונתי ייחודי נוסף של אספרגוס, משפר את תהליך העיכול.
מלבד סיבים, אספרגוס עשיר בלחות למניעת עצירות ולשיפור בריאות העיכול.
אספרגוס הוא גם פרה-ביוטי. פרה-ביוטי הוא סיב צמחי המזין חיידקים טובים במעי ויוצר איזון בין חיידקים טובים ורעים.
8. אספרגוס מסייע בשיפור בריאות העצם.
רמות נמוכות של ויטמין K קשורות לשברים. האספרגוס עשיר בויטמין K.
צריכה נכונה של ויטמין K משפרת את ספיגת הסידן. זה גם מפחית את כמות הסידן המשתחרר לשתן, ומפחית את הסיכון למחלות כמו אוסטאופורוזיס. ויטמין K גם שולט במינרליזציה של העצם ומסייע בשמירה על צפיפות העצם.
ברזל מאספרגוס מחזק את העצמות והמפרקים.
על פי מחקר, פרה-ביוטיקה יכולה גם לשפר את ספיגת הסידן.
9. אספרגוס טוב לבניית חסינות.
תרכובת חשובה נוספת של אספרגוס היא גלוטתיון, המסייע בהשמדת חומרים מסרטנים. נמצא כי תרכובת זו ממלאת תפקיד בתפקוד החיסוני.
פרה-ביוטיקה של אספרגוס עוזרת לשפר את החסינות ולהילחם במחלות כמו הצטננות. אספרגוס עשיר למדי גם בנוגדי חמצון המחזקים את מערכת החיסון.
10. אספרגוס מסייע לטיפול בסוכרת.
אספרגוס יכול לעזור בסוכרת על ידי שמירה על רמות סוכר בדם קבועות. זה גם מגביר את תפוקת האינסולין, הורמון המסייע לגוף לספוג גלוקוז.
11. אספרגוס טוב להריון.
הסיבה שאספרגוס מועיל בהריון היא בגלל חומצה פולית. חומר מזין זה מסייע לעובר להתפתח כראוי ומפחית את הסיכון למומים מולדים. נשים בהריון צריכות ליטול לפחות 400 מיקרוגרם של חומצה פולית מדי יום.
גלוטתיון הכלול בירקות אלה ידוע כמגביר את הפוריות.
12. אספרגוס מסייע בשיפור בריאות הראייה.
ויטמין A של אספרגוס טוב לבריאות העין. ויטמין זה עוזר לרשתית לספוג אור. כמו כן, הוא נוגד חמצון, כך שהוא יכול למנוע בעיות אחרות הקשורות בראייה כגון ניוון מקולרי.
האספרגוס עשיר בויטמין E ובנוגדי החמצון החזקים לוטאין וזקסנטין. ויטמין E משפר את הראייה. לוטאין וזאקסנטין מגנים על העיניים מפני מחלות כמו קטרקט וניוון מקולרי.
13. אספרגוס יכול להקל על הנגאובר.
הסיבה שיש לי הנגאובר היא שאני מאבד מינרלים וחומצות אמינו לאחר השתייה.
חומצות האמינו של אספרגוס מגנות על הכבד מפני רעלים, ומקלות על ההשפעות הלא נעימות של הנגאובר.
14. אספרגוס יכול לשפר את בריאות המחזור החודשי.
במהלך הווסת, נשים מרגישות עייפות ורדומות. ויטמין B יכול להיות מועיל בשלב זה. האספרגוס עשיר בויטמין B ויכול לעזור בבעיה זו.
על פי מחקר, נעשה שימוש רפואי באספרגוס לטיפול בהפרעות מחזור. אומרים שניתן להקל על תסמונת קדם וסתית. כמו כן, ידוע כי אספרגוס מייצר אסטרוגן ומטפל בתסמיני גיל המעבר. אך עד כה יש צורך במחקר נוסף. אנא עיין בהפניה בלבד.
15. אספרגוס יכול לסייע בטיפול בשחפת.
אף שלא הוכח מבחינה רפואית, שורשים של צמחי אספרגוס שימשו לעיתים קרובות כטיפול בשחפת. עם זאת, מכיוון שזו תרופה עממית עד כדי כך, כל מי שעוסק בשחפת בהחלט יצטרך להתייעץ עם רופא.
16. אספרגוס מסייע בשיפור בריאות העור.
מריחת תמצית אספרגוס על העור שלך יכולה לעזור לעור שלך. זה יכול גם לעזור בטיפול באקנה. ויטמין C ו- E משפרים גם את גוון העור. במיוחד ויטמין C, מזין את העור ומונע התייבשות העור.
8 תופעות לוואי של אספרגוס, אמצעי זהירות
כדי להימנע מתופעות הלוואי וההשפעות השליליות של אכילת אספרגוס, עיין בהמשך.
1. אספרגוס עלול לגרום ליובש בפה.
גבעולי אספרגוס הם ירקות משתן טבעיים חזקים. מאפיין משתן זה גורם להטלת שתן תכופה וגורם להתייבשות. ככל שרמת הנוזל נמוכה יותר כך רמת ההתייבשות גבוהה יותר. התייבשות תייבש את גופך.
2. אספרגוס יכול לגרום לבעיות מעיים.
הגבעולים של ירק ירוק זה עשירים בסיבים, אך צריכת סיבים מוגזמת אינה מומלצת. סיבים מסירים לחות ומקשים צואה. בתורו, זה משפיע לרעה על תנועות המעיים במעי הדק. כתוצאה מכך, אתה עלול לחוות חסימת מעיים המלווה בעצירות, פרכוסים וכאבים.
3. זה קשור לצואה המסריחה של האספרגוס.
זוהי אחת מתופעות הלוואי הנפוצות ביותר של צריכת אספרגוס. ירק ירוק זה מכיל נוגדי חמצון עשירים בגופרית מינרלית. גופרית היא אלמנט בעל ריח ייחודי.
4. אספרגוס עלול לגרום לאלרגיות.
לאחר אכילת ירק זה, דווח על תגובות אלרגיות שונות כדלקמן. אם יש משהו שגוי בגופך, פנה מיד לרופא מקצועי.
5. בליעת אספרגוס גורמת לגזים בגוף.
מזונות עשירים בפחמימות, במיוחד סיבים תזונתיים, גורמים לגזים במערכת העיכול. מחקרים מראים שאנשים מפליצים בממוצע 14 פעמים ביום. אספרגוס מכיל את הפפחמה המורכבת לפינוז. מכיוון שאין לנו את האנזימים הדרושים לפירוק הפחמימות הללו, הם מותססים על ידי חיידקים וגורמים להיווצרות יתר של גזים.
6. אספרגוס צריך להיזהר עם אנשים המשתמשים בתרופות לחץ דם.
ידוע כי אספרגוס ממלא תפקיד חיובי בבקרת לחץ הדם, ומפחית את הסיכון הכרוך בלחץ דם גבוה. עם זאת, יש לשים לב לאספרגוס אם יש לך לחץ דם גבוה והומלצת על תרופה נגד לחץ דם. מחקרים מראים כי אספרגוס יכול לגרום לירידת לחץ הדם בתגובה לתרופות. אנא קח אותו לאחר התייעצות עם רופא.
7. אספרגוס עלול לגרום לירידה פתאומית במשקל.
ירידה במשקל היא אחת מתופעות הלוואי של צריכת אספרגוס יתר. צריכה מוגזמת של ירקות אלה תביא לירידה במשקל בגלל תכונות משתן. עם זאת, אובדן לחות מוגזם בגוף יכול להוביל לסיכון להתייבשות.
8. אספרגוס מתקשר עם הרפואה.
ישנם שני סוגים עיקריים של תרופות בהן האספרגוס מתקשר:
לתרופות נגד יתר לחץ דם ואספרגוס יש פוטנציאל להוריד את לחץ הדם. לכן, רמות לחץ הדם עשויות להיות מורידות יחד עם תרופות נגד לחץ דם נמוכות, מה שעלול לסכן אותך.
שימוש במשתנים נקבע לאנשים הסובלים מבעיות בכליות או בצקת. אספרגוס הוא חומר משתן טבעי. אנשים המשתמשים בתרופות הקשורות למשתנים יזדקקו לתשומת לב.
בנוסף לתרופות שהוזכרו, מומלץ לפנות לייעוץ ממומחה לצריכה נכונה.